De 4 meestgestelde vragen over personal training


Personal training is allang niet meer alleen weggelegd voor de beroemdheden en rijken. Tegenwoordig is het zelfs trendy om aan de slag te gaan met een eigen personal trainer! Maar als je dit nog nooit gedaan hebt, zijn er vast een paar dingen die je jezelf afvraagt. Wat is nou precies personal training? Wat kost personal training? Waarom zou je naar een personal trainer gaan en wat maakt een goede personal trainer? Hieronder geven we je antwoord op deze meestgestelde vragen. Als je nog meer wilt weten over personal training kun je deze pagina bekijken of neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

 

Wat is personal training?

Tijdens personal training krijg je één op één begeleiding van een ervaren trainer. Deze begeleidt jou tijdens je hele workout, biedt je tips en zorgt dat je oefeningen juist uitvoert. Personal training biedt de ideale ondersteuning voor mensen die hulp nodig hebben bij het behalen van sportieve of gezondheidsdoelen of die een extra duwtje in de rug nodig hebben bij het sporten. Voor veel mensen helpt personal training bij het stukje discipline: Als je een afspraak hebt staan heb je geen excuus om niet te sporten. Ook kan een personal trainer een workout precies op jou afstemmen en train je dus op z’n effectiefst. Heb jij een doel om de marathon te rennen? Dan zal een trainer goed aan je cardio werken en de spieren trainen die je hierbij nodig hebt. Wil je afvallen? Dan biedt een personal trainer vaak naast een afgestemde training ook nog voedingstips. Voor velen is een personal training ook een stukje ‘me-time’. Even alle aandacht op jezelf gericht.

Personal training binnen, Mountain climber_ Fittrr Rotterdam

Wat kost personal training?

Fittrr biedt losse lessen en verschillende pakketten voor medical training, personal training en small group lessen. Zo kun je altijd sporten bij Fittrr op een flexibele manier die bij jou en je budget past. Als vanzelfsprekend kost een uur personal training meer dan een uur small group training. Tijdens jouw uur personal training staat de trainer een uur lang geheel tot jouw beschikking en heeft onverdeelde aandacht voor jou en jouw doelen. Veel klanten zien het ook als een cadeautje aan zichzelf. Wanneer je een pakket van 10 trainingen afneemt krijg je direct voordeel. Een uur personal training is bij Fittrr al mogelijk vanaf €70 per uur, een small group training met maximaal 6 leden al vanaf €15. Gemiddeld variëren prijzen voor personal training in Nederland tussen de €50 en €100. De prijs is erg afhankelijk van de locatie (in een sportschool of privé? Welke faciliteiten?) en van de ervaring en opleidingen van de trainer. Bekijk hier de uitgebreide prijslijst van Fittrr. In de prijs inbegrepen zijn: toegang tot een uitgebreid online portal, handdoeken, gebruik van douches, drinken en vers fruit.

Waarom ga je naar een personal trainer?

Met alle doelen die fysieke veranderingen vragen (afvallen, spiermassa, sterker worden, shape, houding), kun je terecht bij een personal training. Ook kun je preventief trainen om blessures te voorkomen. Maar het kan ook ontspanning bieden, je hoeft alleen maar te doen wat jouw trainer zegt en verder nergens anders aan te denken. Mensen met een drukke baan, die veel last van stress ervaren of burn-outverschijnselen vertonen hebben ook baat bij personal training. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking om te bespreken of jouw doelen gerealiseerd kunnen worden.

Welke opleiding(en) heeft een personal trainer?

Personal trainer is geen beschermd beroep. Dat wil zeggen dat je geen specifiek diploma, registratie of keurmerk hoeft te bezitten om jezelf personal trainer te mogen noemen. Dat vraagt dus van jou als ‘klant’ alertheid! Want je kunt zomaar terecht komen bij iemand die geen speciale opleiding gevolgd heeft en dan niet de belangrijke en vereiste kennis bezit. Met gevaar voor blessures of ongelukken tot gevolg!

Waar kun je op letten? Er zijn erkende Nederlandse opleidingen tot instructeur of trainer: CIOS, HALO, Fit!vak A & B (nu NL Actief) zijn de bekendste. Je kunt dus altijd vragen of jouw personal trainer één of meerdere van deze opleidingen heeft gevolgd. Ook kunnen trainers zich eindeloos blijven specialiseren door extra cursussen en opleidingen te volgen. Het spreekt dan ook voor zich dat een gespecialiseerd personal trainer jou nóg beter kan helpen! De personal trainers bij Fittrr hebben allemaal erkende opleidingen tot trainer gevolgd en hebben enkele jaren ervaring om iedereen de beste begeleiding mogelijk te bieden! Sterker nog, Baukje de Haas is docent bij Start2Move en leidt jaarlijks meer dan 50 nieuwe trainers op tot trainer.

 

Heb je nog meer vragen over personal training of wil je het zelf een keertje ervaren? Neem dan snel contact op voor een kennismaking!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *