Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen over personal training

 

Wat is personal training?

Tijdens personal training krijg je één op één begeleiding van een ervaren trainer. Personal training biedt ideale ondersteuning voor mensen die hulp nodig hebben bij het behalen van sportieve of gezondheidsdoelen of die een extra duwtje in de rug nodig hebben bij het sporten. De personal trainers bij Fittrr hebben allemaal erkende opleidingen tot trainer gevolgd en hebben enkele jaren ervaring om iedereen de beste begeleiding mogelijk te bieden! Lees hier meer over personal training bij Fittrr.

 

Wat kost personal training?

Fittrr biedt losse lessen en verschillende pakketten voor medical training, personal training en small group lessen. Zo kun je altijd sporten bij Fittrr op een flexibele manier die bij jou en je budget past. Als vanzelfsprekend kost een uur personal training meer dan een uur small group training. Tijdens jouw uur personal training staat de trainer een uur lang geheel tot jouw beschikking en heeft onverdeelde aandacht voor jou en jouw doelen. Veel klanten zien het ook als een cadeautje aan zichzelf: Een stukje ‘me-time’. Wanneer je een pakket van 10 trainingen afneemt krijg je direct voordeel. Een uur personal training is al mogelijk vanaf €70 per uur, een small group training met maximaal 6 leden al vanaf €15. Bekijk hier de uitgebreide prijslijst.

 

Is het mogelijk om samen met mijn partner of vriend(in) te trainen?

Dit is zeker mogelijk. Er geldt een toeslag op het uurtarief, maar samen ben je nog steeds goedkoper uit dan alleen. Samen trainen kan zeker de motivatie vergroten. Het nadeel is wel dat het niet meer 100% personal voor jou is en dat je de aandacht moet delen. Het is ook zeker mogelijk om samen te trainen ook al is ieders basisconditie anders. De trainer zal zijn uiterste best doen om het voor jullie beide zo uitdagend mogelijk te maken en de doelen niet uit het oog te verliezen.

 

Met welke doelen kan een personal trainer mij helpen?

Alle doelen die fysieke veranderingen vragen (afvallen, spiermassa, sterker worden, shape, houding) of preventief trainen om blessures te voorkomen. Maar ook kan het ontspanning bieden, je hoeft alleen maar te doen wat jouw trainer zegt en verder nergens anders aan te denken. Mensen met een drukke baan, die veel last van stress ervaren of burn-out verschijnselen vertonen hebben baat bij personal training. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking om te bespreken of jouw doelen gerealiseerd kunnen worden.

 

Ik heb fysieke klachten. Kan ik dan beginnen met trainen?

Ook met klachten kunt je aan de slag met personal training bij Fittrr. Naast een grote kennis over voeding, bewegen en coaching is Baukje de Haas ook fysiotherapeut en zal veiligheid altijd gewaarborgd worden. Het is zelfs bewezen dat vele klachten door middel van de juiste trainingen kunnen worden verminderd of zelfs worden verholpen. Maak je de keuze om alleen online coaching af te nemen terwijl u klachten heeft, raden wij aan personal training in uw pakket te kiezen om u extra te begeleiden in verantwoord bewegen. Hier zult u dan ook absoluut geen spijt van krijgen.

 

Wat is functional training?

Met functional training wordt niets meer bedoeld dan met de juiste tools, intensiteit en keuze oefeningen het gewenste doel te behalen. Wij bij Fittrr maken de keuze om dit te doen met zo min mogelijk apparaten. De reden daarvoor is simpel: Het is niet per se beter dan andere vormen van sporten, maar het is makkelijker toe te passen waar je maar wilt, ook buiten of thuis bijvoorbeeld. In de studio maak je wel gebruik van materialen als elastieken, ballen en losse gewichten. Dit om het doel nog sneller en efficiënter te behalen en om meer fun tijdens de training te beleven.

 

Wat heb ik nodig voor personal training en wat trek ik aan?

Bij training in de studio wordt geadviseerd comfortabele kleding te dragen waar je vrij en prettig in kunt bewegen. Draag schoenen die niet buiten worden gedragen. Mocht je het fijn vinden kun je ook op blote voeten trainen. Wanneer je buiten gaat trainen, let dan vooral op het weer. Bij overwegend zonnig weer kun je kiezen voor een korte broek en shirt. Bij kouder en bewolkter weer doe je er verstandig aan langere kleding en/of een windstopper te dragen. En bij regen, zorg ervoor dat je regenbestendige kleding daagt om afkoeling te voorkomen.

 

Kan ik mij omkleden in de studio?

Er zijn twee gescheiden kleedruimtes aanwezig in de studio aan de Rotterdam Blaak. Ook zijn er lockers aanwezig om je waardevolle spullen in op te bergen. Na de training kun je douchen en liggen er allerlei verzorgingsproducten om weer fris de studio te verlaten.

 

Kan ik parkeren bij de studio?

Er is rond het gebouw voldoende parkeergelegenheid op straat waar je tussen 9.00 en 23.00 moet betalen middels kentekenparkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn De Boompjes (€2 per uur) en De Markthal (€3 per uur)

 

Veelgestelde vragen over small group trainingen (groepslessen)

 

Wat zijn small group trainingen?

Small group trainingen zijn letterlijk trainingen in kleine groepen. Fittrr biedt diverse groepslessen zoals bootcamp, body weight training en strength & condition (Crossfit). Wat uniek is aan small group trainingen van Fittrr is dat de maximale groepsgrote 6 personen is (8 personen voor een buitenles). Zo heeft de instructeur veel persoonlijke aandacht voor alle sporters. Omdat je in een groep traint is het wel véél gezelliger dan een personal training, maar je ervaart dus wel de voordelen van de aandacht van de trainer. Bovendien is de small group training goedkoper dan personal training.

 

Moet ik een bepaald niveau hebben voor small group trainingen?

In het rooster vindt je diverse soorten groepslessen met elk ook een eigen niveau en intensiteit. Een bootcamp buiten is bijvoorbeeld iets intensiever omdat we ook gaan hardlopen. Maar de meeste lessen die binnen worden gegeven zijn geschikt voor ieder niveau. De trainer biedt namelijk altijd opties aan die een oefening verlichten of verzwaren. Omdat de groepsgrootte erg klein is, kan de docent genoeg op jouw niveau en gesteldheid letten.

 

Kan ik meedoen aan small group trainingen als ik een blessure heb?

Sommige lessen zijn ook geschikt voor mensen met een blessure. De trainers die de small group trainingen geven hebben ook ervaring met medical training dus kunnen daarom de juiste aanwijzingen geven. Neem even contact op met Fittrr om te overleggen wat voor jou de beste opties zijn.

 

Wat heb ik nodig om mee te doen aan een small group training?

Omdat je gaat sporten is het handig om kleding aan te doen waarin je makkelijk kunt bewegen. Voor alle binnenlessen verzorgt Fittrr de nodige materialen zoals matjes en andere attributen. Ook zorgt Fittrr voor haar leden voor handdoeken, water, fruit en koffie & thee. Je hoeft dus eigenlijk niets mee te nemen naar de les!

 

Veelgestelde vragen over fysiotherapie & medical training

 

Wat is medical training?

Medical training is een vorm van personal training waarbij jouw trainer medisch onderlegd is. Medical training is dus ideaal voor mensen die ondanks een blessure of handicap willen blijven sporten. Sporten helpt op zo’n moment niet alleen voor je algehele gezondheid en conditie maar kan ook vaak klachten verminderen en blessures verhelpen. De medical trainers bij Fittrr zijn tevens fysiotherapeuten. Zo weet de trainer precies wat je wel en niet kunt en stemt hij/zij de training af op jouw specifieke wensen en mogelijkheden.

 

Biedt Fittrr ook fysiotherapie?

Fittrr is tevens een geregistreerde fysiotherapiepraktijk waar je voor allerlei klachten behandeld kunt worden. Fittrr hanteert een actieve aanpak, waarbij bewegen essentieel onderdeel is van de behandeling. Het begrijpen van je klachten is erg belangrijk, om ze preventief te behandelen én te voorkomen. Zo bestrijden we niet alleen de symptomen, maar pakken vooral de oorzaak aan van het probleem. Hierbij vragen we de cliënten om een actieve samenwerking, met de bereidheid om zelf de regie in handen te nemen. Op die manier leef en sport je zo snel mogelijk klachtenvrij.

 

Is fysiotherapie bij Fittrr vergoed door de zorgverzekering?

Fittrr heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat Fittrr rechtstreeks aan haar cliënten factureert. Je kunt deze factuur declareren bij je zorgverzekeraar. Als vrije zorgkeuze binnen jouw zorgpakket valt, wordt de behandeling in de meeste gevallen voor 100% vergoed. Neem van tevoren contact op met je zorgverzekeraar om dit na te gaan.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact met ons op te nemen!