Alles wat je wil weten over medical training


Medical training is een soort personal training, maar dan medisch? Moet je patient zijn om aan medical training te doen? Het begrip is nog niet zo bekend en er zijn nog weinig praktijken en studio’s in de omgeving van Rotterdam die het aanbieden. Maar toch maakt de medical training een opmars! Het is bewezen dat bewegen kan helpen bij het verlichten van klachten en soms zelfs blessures geneest. Bovendien is bewegen gezond en zou het zonde zijn om helemaal niet te sporten als je kampt met een blessure of handicap. Hieronder vertellen je wat meer over medical training. Wil je hier nog meer over weten? Bezoek dan ook deze pagina.

Wat is medical training?

Medical training is een vorm van personal training waarbij jouw trainer ook medische kennis heeft. Medical training is dus ideaal voor mensen die ondanks een blessure of handicap willen blijven sporten. Sporten helpt op zo’n moment niet alleen voor je algehele gezondheid en conditie maar kan ook vaak klachten verminderen en blessures verhelpen. Meestal zijn medical trainers zowel fysiotherapeut als personal trainer. Dubbel opgeleid dus. Zo ook de medical trainers bij Fittrr: zij zijn tevens fysiotherapeuten. Zo weet de trainer precies wat je wel en niet kunt en stemt hij/zij de training af op jouw specifieke wensen en mogelijkheden.

Medical training bij Fittrr Rotterdam _ Baukje de Haas

Kan ik zonder verwijsbrief starten met medical training?

Medical training is voor iedereen die kampt met een blessure of handicap. Dit kan een lichamelijke beperking voor het leven zijn, maar ook gewoon een tijdelijke klacht zoals rugklachten, zere schouder of verstuikte enkel. Jij beslist om te blijven sporten met jouw klachten. Zo houd je bijvoorbeeld je conditie op peil of zet je het afvallen voort, ondanks jouw blessure of handicap. Medical training is dan ook geen behandeling waarvoor je een verwijsbrief nodig hebt. De training is niet alleen gericht op het genezen, maar ook voor jouw andere sportieve doelen. Vaak worden je klachten overigens wel minder door regelmatig op de juiste manier te trainen. Mocht je wel een verwijsbrief hebben van jouw huisarts of andere therapeut, is het altijd handig om die mee te nemen. Zo komt jouw medical training nog meer te weten of jouw klachten.

Kennismaking met Fittrr _ personal training, medical training fysiotherapie Rotterdam

Is medical training bij Fittrr vergoed door de zorgverzekering?

Fittrr heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat Fittrr rechtstreeks aan haar cliënten factureert. In sommige gevallen kan de medical training vergoed worden omdat de medical trainers bij Fittrr ook geregistreerde fysiotherapeuten zijn. Let er dan wel op dat vrije zorgkeuze binnen jouw zorgpakket valt. In dat geval wordt fysiotherapie in de meeste gevallen voor 100% vergoed. Neem van tevoren contact op met je zorgverzekeraar om dit na te gaan.

Wil je meer informatie of heb je nog meer vragen? Bel of mail eens met één van onze medical trainers!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *