Fysiotherapie


Belemmerd worden door fysieke klachten, in je dagelijkse leven of tijdens het sporten, is erg vervelend. Hulp van een fysiotherapeut biedt hierbij uitkomst. Fittrr hanteert een actieve aanpak, waarbij bewegen essentieel onderdeel is van de behandeling. Het begrijpen van je klachten is erg belangrijk, om ze preventief te behandelen én te voorkomen. Bij Fittrr bestrijden we niet enkel de symptomen, maar pakken vooral de oorzaak aan van het probleem. Hierbij vragen we de cliënten om een actieve samenwerking, met de bereidheid om zelf de regie in handen te nemen. Op die manier leef en sport je zo snel mogelijk klachtenvrij.

 

Voor Wie?

Fittrr fysiotherapie is geschikt in het geval van:

  • Gewrichtsklachten (Bijv. in de knie, enkel, schouder, ellenboog, pols of heup)
  • Klachten in de wervelkolom (Bijv. rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, onderrug)
  • Chronische pijnklachten
  • Traumatische klachten (Bijv. na een val of verstuikte enkel)
  • Sportblessures
  • Operatief herstel (Zowel voorafgaand als na een operatie)
  • Medical training

 

Werkwijze

Intake, screening en onderzoek

We starten bij Fittrr met een uitgebreide intake, screening en een onderzoek om de klacht(en) goed in kaart te brengen. Hiertoe bekijken we het hele lichaam en zoeken we naar mogelijke oorzaken of problemen die de klacht(en) in stand houden. Het lichaam functioneert het meest soepel, wanneer alle onderdelen goed functioneren (net als een machine). Hoe meer informatie we kunnen verzamelen, des te doelgerichter we kunnen behandelen.

S94A7474Behandeling

Fittrr behandelt volgens de ‘hands off’ strategie. Dit wil zeggen dat we klachten behandelen via een actieve behandelmethode, met gerichte oefeningen en bewegingen. Op die manier richten we ons op de oorzaak en niet enkel de symptomen. Ook kun je zo makkelijker zelf aan de slag. Een passieve behandelmethode, bijvoorbeeld in de vorm van massage, wordt enkel ingezet wanneer deze nodig is om in beweging te kunnen komen. Zo kun je bij Fittrr bijvoorbeeld ook terecht voor ‘medical taping’, een behandelmethode waarbij speciale tape wordt gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen.

Thuis aan de slag

Door de actieve behandelmethoden van Fittrr, kun je voor een groot deel zelf aan de slag. Je krijgt gerichte oefeningen en tips mee, waar je thuis mee aan de slag gaat. Op die manier worden klachten sneller verholpen en wordt de kans op terugkerende klachten verkleind.

Betaling

Fittrr heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat Fittrr rechtstreeks aan haar cliënten factureert. Je kunt deze factuur declareren bij je zorgverzekeraar. Als vrije zorgkeuze binnen jouw zorgpakket valt, wordt de behandeling in de meeste gevallen voor 100% vergoed. Neem van tevoren contact op met je zorgverzekeraar om dit na te gaan.

 

Wil je na fysiotherapie door blijven trainen met de juiste begeleiding? Kijk dan bij de mogelijkheden van Fittrr op het gebied van medical training en/of groepslessen.