Veelgestelde vragen


Over personal training

Is het mogelijk om samen met mijn partner of vriend(in) te trainen?

Dit is zeker mogelijk. Er geldt een toeslag op het uurtarief, maar samen ben je nog steeds goedkoper uit dan alleen. Samen trainen kan zeker de motivatie vergroten. Het nadeel is wel dat het niet meer 100% personal voor jou is en dat je de aandacht moet delen. Het is ook zeker mogelijk om samen te trainen ook al is ieders basisconditie anders. De trainer zal zijn uiterste best doen om het voor jullie beide zo uitdagend mogelijk te maken en de doelen niet uit het oog te verliezen.

 

Met wat voor doelen ben ik gebaat bij personal training?

Alle doelen die fysieke veranderingen vragen (afvallen, spiermassa, sterker worden, shape, houding) of preventief trainen om blessures te voorkomen. Maar ook kan het ontspanning bieden, je hoeft alleen maar te doen wat jouw trainer zegt en verder nergens anders aan te denken. Mensen met een drukke baan, die veel last van stress ervaren of burn-out verschijnselen vertonen hebben baat bij personal training. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking om te bespreken of jouw doelen gerealiseerd kunnen worden.

 

Ik heb fysieke klachten. Kan ik dan beginnen met trainen?

Ook met klachten kunt u aan de slag met personal training bij Fittrr. Naast een grote kennis over voeding, bewegen en coaching is Baukje de Haas ook fysiotherapeut en zal veiligheid altijd gewaarborgd worden. Het is zelfs bewezen dat vele klachten door middel van de juiste trainingen kunnen worden verminderd of zelfs worden verholpen. Maak je de keuze om alleen online coaching af te nemen terwijl u klachten heeft, raden wij aan personal training in uw pakket te kiezen om u extra te begeleiden in verantwoord bewegen. Hier zult u dan ook absoluut geen spijt van krijgen.

 

Wat is functional training?

Met functional training wordt niets meer bedoeld dan met de juiste tools, intensiteit en keuze oefeningen het gewenste doel te behalen. Wij bij Fittrr maken de keuze om dit te doen met zo min mogelijk apparaten. De reden daarvoor is simpel: Het is niet per se beter dan andere vormen van sporten, maar het is makkelijker toe te passen waar je maar wilt, ook buiten of thuis bijvoorbeeld. In de studio maak je wel gebruik van materialen als elastieken, ballen en losse gewichten. Dit om het doel nog sneller en efficiënter te behalen en om meer fun tijdens de training te beleven.

 

Wat heb ik nodig voor personal training en wat trek ik aan?

Bij training in de studio wordt geadviseerd comfortabele kleding te dragen waar je vrij en prettig in kunt bewegen. Draag schoenen die niet buiten worden gedragen. Mocht je het fijn vinden kunt u ook op blote voeten trainen. Wanneer u buiten gaat trainen let dan vooral op het weer. Bij overwegend zonnig weer kunt u kiezen voor een korte broek en shirt. Bij kouder en bewolkter weer doet u er verstandig aan langere kleding en/of een windstopper te dragen. En bij regen, zorg ervoor dat u regenbestendige kleding daagt om afkoeling te voorkomen.

 

Kan ik mij omkleden in de studio?

Er is een kleedruimte aanwezig waar u gebruik van kunt maken. Ook zijn er lockers aanwezig om uw waardevolle spullen in op te bergen. Daarnaast liggen er spullen om u op te frissen waaronder, deodorant, haarborstel, droogshampoo en vochtig doekjes.

 

Kan ik parkeren bij de studio?

Er is rond het gebouw voldoende parkeergelegenheid waar u tussen 9.00 en 18.00 moet betalen middels kentekenparkeren.

 

Over online coaching

Met welke doelen en vragen kan ik met online coaching starten?

Online coaching is er om jou op weg te helpen naar een gezonder leven en een fittere versie van jezelf. Doelen zoals afvallen, sterker worden, fitter voelen, minder stress voelen en meer energie krijgen, kunnen hiermee bereikt worden. Het vraagt alleen wel discipline en inzet vanuit de klant. Hierin wordt je gemotiveerd en persoonlijk begeleid in dit traject.

 

Ik wil graag afvallen, is online coaching voor mij geschikt?

Voor afvallen kan online coaching zeer geschikt zijn, omdat je zelf het tempo kunt bepalen en een methode krijgt aangereikt die bij jou persoonlijk het beste werkt. Weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je al talloze diëten geprobeerd? Dan is het online coachingstraject zeker iets voor jou omdat je met je persoonlijke coach heel doelgericht werkt op een manier die bij JOU past. Je moet er uiteraard zelf wel nog wat aan doen. Jou wordt gevraagd een evaluatie in te vullen, dagboek bij te houden en open te staan om nieuwe dingen te proberen. Fittrr maakt geen dieetschema’s maar leert je stapsgewijs aan wat een gezond eetpatroon is, zodat je erna ook op gewicht blijft.

 

Wanneer kan ik mijn coach bereiken als ik vragen heb?

Je coach is 24/7 bereikbaar via mail, sms en Whatsapp en zal binnen een dag antwoord te geven op je vraag. Voor bellen en skypen maak je van te voren een afspraak om ervoor te zorgen dat je alle aandacht krijgt op dat moment en zo goed mogelijk geholpen wordt.

 

Welke materialen heb ik nodig om thuis te trainen?

In principe hoef je helemaal niets aan te schaffen. Spullen zoals een stoel of trap worden veel gebruikt, maar zijn thuis al aanwezig. De trainingschema’s voor thuis worden zo gemaakt dat je gebruikt wat je ter beschikking hebt. Heb je thuis wel materiaal dan kun je dat aangeven en worden er oefeningen aangereikt die je daarmee kunt doen. Wanneer je een sportschoolabonnement hebt, wordt uiteraard het schema daarop aangepast.

 

Wat voor een internetverbinding heb ik nodig voor de online coaching?

Elke internetverbinding is goed, bij een tragere verbinding kan het laden van filmpjes iets langer duren. Ook is voor een videoskypesessie een snellere verbinding nodig. Maar de meeste huishoudens zijn tegenwoordig aangesloten op een verbinding die snel genoeg is.

 

Waarom kan ik de coaching alleen voor minimaal 2 maanden afsluiten?

Om resultaten te boeken heb je minimaal 2 maanden de tijd nodig. Daarnaast heeft het ook tijd nodig om nieuwe gewoontes eigen te leren. Omdat je uiteraard eerst wil uitproberen wat Fittrr voor je kan betekenen bieden we wel eert een gratis kennismaking met proefles aan.

 

Wat is het opzegtermijn van het coaching traject?

Na de 2 maanden mag je wekelijks het traject opzeggen. Het opzegtermijn bedraagt 1 week, per begin van de week.

 

Kan ik iemand een coaching cadeau doen?

Het is mogelijk om iemand een coachingsabonnement voor 2, 4 of 6 maanden cadeau te doen. Informeer voor meer mogelijkheden.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact met ons op te nemen!