Uitgerust wakker worden doe je zo


Slapen is voor ons allemaal een belangrijk onderdeel van de dag. Goed voor jezelf zorgen gaat niet alleen over wat je eet en hoeveel je beweegt. Maar ook de juiste mate van rust nemen hoort thuis in het rijtje. Het is het moment dat ons lichaam rust krijgt om te herstellen en om mentaal alles te verwerken wat ons die dag heeft beziggehouden. Wanneer we dit niet respecteren en onvoldoende uren slapen zal je daar vroeg of laat last van krijgen.

Herkenbare klachten zullen dan optreden zoals vermoeidheid, een futloos gevoel en misschien word je wel beetje chagrijnig. In ergere gevallen kan het ervoor zorgen dat je je werkzaamheden niet meer goed kunt uitvoeren, je prestaties zullen eronder gaan leiden en je concentratie zal minder worden. Ook zal het fysiek tegen je gaan werken; je gaat meer eten (niet heel bevorderlijk als je wilt afvallen) en sportprestaties gaan achteruit. Dus wees lief voor jezelf en ga vanavond eens wat vroeger naar bed zodat je die 7 tot 9 uur slaap haalt! We geven je nog een paar tips waarmee je de slaapkwaliteit zal verbeteren en meer uit je nachtrust haalt. Voor nu alvast slaap lekker.

 

zonlicht bloesem uitgerust wakker worden doe je zoGeniet van het zonlicht

Het is voor ons heel natuurlijk dat zonlicht het lichaam prikkelt om wakker te worden en blijven. Daarnaast geeft het ons lichaam het gevoel van actief zijn en geeft het ons vitamine D. Zodra het in de avond donker wordt krijgt je lichaam vanzelf een slaperig gevoel. Zorg er daarom voor dat je in de avonduren niet te veel lichtbronnen gebruikt, dim dus een uur voor het slapen alvast je lichten een beetje.

 

Weg met die elektronicalaptop in bed uitgerust wakker worden doe je zo

Zet je tablet, telefoon, laptop etc allemaal uit voordat je gaat slapen. Het blauwe licht wat deze apparatuur in je ogen schijnt belemmert het slaperig worden. Dit kan de kwaliteit van je slaap vervolgens behoorlijk beïnvloeden. Ook zal je die informatie die je leest je misschien bezighouden. Laat deze apparatuur minimaal 30 minuten van tevoren voor wat het is.

 

seks uitgerust wakker worden doe je zo

Slapen doe je in bed

Een prima manier om de dag af te sluiten is even lezen. Lang in bed lezen is echter niet aan te raden. Gebruik je bed om in te slapen, daarvoor is het bedoeld. Lees bijvoorbeeld op de bank en wanneer je moe wordt ga je naar bed. Zo leer je jezelf ook direct te slapen als je in bed ligt. De enige uitzondering op deze regel is natuurlijk seks. Seks zorgt voor stressvermindering en bevordert het in slaap vallen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *