De voordelen van krachttraining


Krachttraining wint het momenteel aan populariteit. Ook steeds meer vrouwen wagen zich er nu aan. Krachttraining staat daarom in de top 10 van dé fitnesstrends voor 2016. Maar waarom is krachttraining dan zo goed voor je? We zetten vier voordelen voor je op een rij.

1. Krachttraining leidt tot hogere vetverbranding

De meeste mensen gaan naar een sportschool met 1 belangrijk doel en dat is afvallen. Even vaak denken ze dat krachttraining niet in het schema past om dit te doel te halen. Dit is onjuist! Door krachttraining wordt je rustmetabolisme juist verhoogd. Met andere woorden; het aantal calorieën dat je lichaam in rust verbruikt, stijgt. Bij hetzelfde voedingspatroon ga je dus meer afvallen ofwel minder vet opslaan. Daarnaast verhoogt krachttraining het hormoon epinefrine die onder andere vetverbranding stimuleert.

2. Shape van het lichaam

Wanneer je een mooier gevormd lichaam wil creëren hoef je geen uren aan cardio spenderen. Voor mooiere billen, grotere vollere armen of strakke benen zal je intensieve krachttraining moeten gaan doen. En wees niet bang dat je als vrouw snel een hulk zal worden, deze kans is zeer klein. Dit komt doordat wij minder testosteron in ons lichaam hebben. Mannen hebben vaak al moeite om wat spiermassa op te bouwen, kun je nagaan hoeveel workouts vrouwen ervoor moeten doen. Dus maak wat minder minuten op de loopband en stap toch eens in het krachthok voor een strakker lichaam.

3. Meer vetverlies voor langere tijd

kettlebell personal training FittrrKrachttraining levert langer vetverlies op nadat gestopt is met trainen. Dit komt door de vergrote droge massa en de hierdoor verhoogde spijsvertering in rust, die we al bij 1 bespraken. In diverse onderzoeken is aangetoond dat zowel cardio als krachttraining bijdraagt aan ververlies. Helaas zorgt cardio niet voor extra spierkracht waardoor het BMR niet zal verhogen. En is het effect van cardio voor kortere duur. Wil je zolang mogelijk genieten van het vetverlies en graag variatie in je training, dan is het advies om cardio en kracht te combineren voor het beste effect.

4. Sterker worden

Last but not least zorgt krachttraining ervoor dat we sterker worden. Dit zorgt voor meerdere voordelen in het dagelijks leven zoals het makkelijker maken van het huishouden, boodschappen doen, de kleine optillen, stukje fietsen, traplopen en zware dingen tillen. Daarnaast blijf je voor langere tijd sterk en is het dus makkelijker om voor jezelf weer nieuwe uitdagingen te kiezen. Heb je bijvoorbeeld sterkere benen gekregen door krachttraining, zijn je hardloopdoelen ook ineens dichterbij.

 

Twijfel dus niet om het krachthok in te lopen om aan je doelen te werken. Je gaat hier absoluut geen spijt van krijgen! Fittrr kan je helpen met een op maat gemaakt schema, afgestemd op jouw doelen en wensen. Of je nu beschikt over een abonnement bij een fitnesscentrum of thuis wilt trainen; krachttraining kan overal.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *